Tre råd: Sådan kan du komme i dit livs form til næste år

stetoskop

For mange mennesker forbliver drømmen om at komme i god form bare en drøm. Det vil altså sige, at de aldrig rigtig får gjort noget ved det. Det kan derfor være en god idé at lægge en plan, som du kan følge meget nøje, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal gøre for at komme i dit livs form.

Læg en plan

Vi lever alle forskellige liv, og derfor kan det også være en god idé at tage stilling og højde for, at alle programmer og planer kommer til at være forskellige, og at der ikke er ét program, der kan passe til alle mennesker lige godt.

Vær derfor kritisk og mærk efter, om det er noget der virker for dig.

Det kan være en god idé at være ambitiøs med din plan – dog må den aldrig virke uoverskuelig. For mange mennesker er det blot et spørgsmål om at stå op og få gjort de ting, som man skal gøre.

appelsin

Få gode vaner

Det kan være en vildt god idé at få nogle gode vaner i hverdagen, så du kan gøre ting meget mere naturligt og integreret.

Det vil altså sige, at du kommer til at bruge meget mindre energi på små ting, som du bare kan automatiseret.

Dog kan det være en god idé at prioritere vanen over effekten i starten. Det vil altså sige, at så længe du har vanen, behøver du ikke at starte ud med at have et vildt stort udbytte fra vanen.

Det er meget sværere at bygge vaner, end det er at bygge god form i kroppen, og det er derfor vigtigt, at du starter let ud for at få integreret dine nye gode vaner på en sund måde.

En sund vane kunne for eksempel være at ringe til lægen eller tage til lægen en gang hver anden måned, eller hvor meget du end tænker passer dig.

Du kan for eksempel få en MR-scanning af ryggen, så du kan være sikker på, at alting sidder som det skal, og at der ikke er nogle problemer deromme.

Lev varieret

Noget af det vigtigste er nok, at du husker at leve varieret. Det kan være meget svært at skifte livsstil fra dag til dag, så du kan måske prøve at nedtone dine dårlige vaner lidt efter lidt. Husk, at det også er vigtigt, at du nyder dit liv og gør de ting, som gør dig glad.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *