Motion under graviditet

Det kan klart anbefales at bevæge sig under graviditeten. Det kan dog nemt blive noget besværet af vægten, jo længere man kommer frem i forløbet, og man har måske en større lyst til mindre fysisk aktivitet. Det kan derfor være dejligt at træne i vand. I vandet føles kroppen let. Man mærker ikke tyngden, samtidig med at man har fri bevægelighed. Hvis man for eksempel døjer med graviditetsgener i bækken, ryg, lænd, eller andre steder, så lindres smerterne i vandet, og man får derfor en pause fra smerterne, mens man motionerer.

Deltag på særlige graviditetshold

Mange svømmehaller tilbyder holdundervisning for gravide. Det foregår typisk i svømmehallens varmvandsbassin, da det lune vand er rart og så er det med til yderligere at mindske de graviditetsgener, der end måtte være. I vandet kan man få pulsen op og bevæget hele kroppen, uden at blive generet af det. Når man er fysisk aktiv under graviditeten, vil man ofte få en mindre besværet fødsel efterfølgende. Og så har man desuden brugt for både styrke og udholdenhed under en fødsel, da det er krævende og belastende for kroppen.

Badedragt til gravide

Mange gravide foretrækker at have en graviditetsbadedragt på, når de skal bade. En almindelig badedragt, bliver nemlig hurtigt ubekvem, da den strammer for meget om maven. En graviditetsbadedragt har i stedet ekstra vidde om maven, således at man kan vokse i den. Den er også godt dækkende for oven, da der er taget forbehold for voksende bryster. Når du skal finde den optimale badedragt, er det en god idé at købe den i en størrelse større, end man bruger normalt, også selvom den har god vidde omkring maven. Det er rart, at den ikke strammer for meget, da det kan give ubehag hos den gravide.

Hvad koster en graviditetsbadedragt?

Priserne på badedragter til gravide er lige så forskellige som priserne på almindelige badedragter. Da man ikke bruger den over en længere periode, er det jo op til en selv, hvor mange penge man vil bruge på den, samt hvor smart den design behøver at være.
Mange mødre fortsætter med at bruge deres graviditetsbadedragt i perioden efter fødslen, hvis de for eksempel går til babysvømning med deres baby, indtil maven og kroppen er kommet på plads igen. Ikke mange har lyst til at hoppe i en bikini kort efter fødslen, af ren og skær blufærdighed.

At vælge en behagelig badedragt

Det er under alle omstændigheder vigtigt at finde en badedragt, som man føler sig komfortabel i. Der skal ikke meget klemmen til, før tøj under graviditeten kan skabe ubehag i form af kvalme og utilpashed. Derfor er det en god idé at prøve badedragten inden, man køber den, for at mærke efter om den sidder tilpas. Det skulle jo gerne være rart at komme i vandet, hvor man på en og samme tid kan slappe af, samtidig med at man får en god og gavnlig motion, således at man kan hjælpe sin krop bedst med at forberede sig på den forestående fødsel.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *