Massage til lindring af spændinger og muskelsmerter

Massage

Den måde vi bruger vores kroppe på, influerer på kroppes tilstand. Har du et stillesiddende arbejde, vil du have stor risiko for at døje med gener og smerter som følge af dine arbejdsstillinger ved et skrivebord.

Når vi sidder stille i samme stilling og position igennem flere timer ad gangen, udsætter vi nakke, skuldre og øvre del af ryggen for muskelspændinger.

Den bedste måde at forebygge og behandle spændinger og muskelsmerter på er ved at få massage.

Hvordan opstår muskelspændinger fra stillesiddende arbejde?

Når du igennem flere timer på en dag udfører samme bevægelsesmønstre, og når du befinder dig i samme fysiske position dag for dag, er der stor risiko for dannelse af muskelinfiltrationerne. Infiltrationerne er også kendt som muskelspændinger, som kan opstå ved nakken, skuldrene samt ryggen. Infiltrationerne er et tegn på, at din krop er belastet fra gentagne og uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre.

Muskelspændinger kan med tiden blive forværrede og blive mere og mere hårde. Dette medfører gener og fysisk ubehag for dig. Du vil blive generet og hæmmet i dine daglige aktiviteter og gøremål, når du mærker muskelsmerter.

Massage er den mest effektive og skånsomme behandling, som kan løsne infiltrationerne op, så du bliver smertefri.

Hvad er fordelene ved massage?

En massør vil yde en muskelafspændende behandling via forskellige former for tryk på din krop. Den er en naturlig behandlingsform, som har været anvendt i flere hundrede år, og som i dag er et anerkendt redskab til at løse muskelspændinger.

Der er ingen risici forbundet ved at få massage. Derimod vil trykbehandlingen stimulere blodomløbet i din krop, og det vil hjælpe med til at få udskilt affaldsstoffer i din krop. En massør vil trykbehandle dig ud fra dine behov.

Alle og enhver kan modtage trykbehandlingen, og det kan være en ekstra god idé at gå ved en autoriseret og professionel massør som forebyggende tiltag.

Der er både fysiske og mentale fordele forbundet ved at få massage:

  • Du opnår et større fysisk velvære
  • Dit fysiske velvære smitter positivt af på din psykiske tilstand
  • Du kan blive fri for smerter og gener i nakkeområdet, skuldrene og ryggen
  • Du kan bruge behandlingsformen både som behandlende og forebyggende tiltag
  • Du får en individueltilrettelagt trykbehandling af en professionel massør

Sådan kan en massør hjælpe dig

Der findes forskellige behandlingsformer, som kan gavne kroppen, når du oplever fysiske smerter, gener og ubehag. Det er vigtigt, at du reagerer på disse symptomer, som er tegn på, at din krop er belastet og spændt. Des længere tid du overhører symptomerne, des mere omfattende og langvarig en behandling vil du få brug for i forhold til at løsne spændingerne i kroppens muskulatur.

Der findes forskellige massageformer, som overordnet opdeles op i en wellness udgave og en behandlingsorienteret udgave.

Den behandlingsorienterede udgave udføres af uddannede massører, som har stort kendskab til kroppens opbygning af muskler og led. En massør er i stand til at vurdere dit behov for behandling, og han eller hun er kompetent til at udføre en skræddersyet behandling. I denne forbindelse ved massøren arbejde med at løse dine muskelspændinger op.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *