Hvornår kan du bruge den hvide kjole?

Der er ikke noget smukkere og mere sommeragtigt end en hvid kjole, men hvornår er det nu lige, vi skal bruge den? Ud over barnedåb, konfirmation og bryllup er der vel ikke så mange anledninger til at lufte de hvide gevandter?
Læs med her, og bliv klogere på, hvornår du kan bruge den hvide kjole og, hvornår den er et upassende valg, for selv om vi lever et moderne samfund, så er der stadig traditioner, der holdes i hævd.

Må gæsterne bære hvidt til et bryllup?

I følge traditionerne er svaret klart: Nej, det er direkte usmageligt, hvis du som gæst til et bryllup vælger at troppe op i en hvid kjole. Selv om der står kjole og hvidt i invitationen gælder det altså ikke din kjole, men farven på din mands skjorte under smokingen eller habitten.
Det kommer sig af, at den mest udbredte farve på den klassiske brudekjole er netop hvid og eftersom dagen handler om brudeparret og ikke dig, er det en god ide at vælge en kjole, der ikke konkurrerer direkte med brudens.
Om du vælger en kort eller en lang model gør ingen forskel, den hvide kjole er kun forbeholdt bruden, når du skal til bryllup, så vælg i stedet en kjole i en smuk pastelfarve, og husk, at kjolerne skal være længere end til knæet for at være passende.

Skal studenter bære hvidt?

I gamle dage foreskrev traditionerne, at de nyudklækkede studenter skulle fejre deres eksaminer iført hvide kjoler eller pæne jakkesæt.
I dag er den tradition en af dem, der ikke længere gør sig gældende i helt så høj grad som en række af de andre, når det kommer til de hvide kjoler.
Rigtig mange studiner vælger dog alligevel at bære enten hvide kjoler eller hvide bukser og toppe, men om det er fordi, det er en tradition, eller fordi mange eksaminer ligger om sommeren er ikke til at sige. Se smukke eksempler på hvide kjoler på trenden.dk og bliv klogere på andre traditioner i forbindelse med dem.

Hold fingeren på pulsen

Der er rigtig mange andre traditioner og trends at holds styr på, og kan du godt lide at have fingeren på pulsen, så kan det let gå hen og blive et fuldtidsarbejde. Heldigvis kan du på www.trenden.dk blive opdateret med den nyeste mode, de vigtigste trends samt tips og tricks til, hvordan du kan følge med i det hele uden at blive ruineret og bruge al fritiden på det.
Her finder du nemlig det hele samlet på et sted, så alt du skal gøre er at klikke på de ting, du gerne vil læse mere om eller måske er interesseret i at købe.
Så kan du i stedet kan bruge tiden på at mødes med dine kammerater og drikke god kaffe eller kakao på en cafe i solen. Hold dig opdateret helt ubesværet og omkostningsfrit ved at følge med på nettet, så du kan bruge tiden på noget andet – uden at gå glip af noget.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *