Sådan øger du værdien af dit hus

handyman

Der findes et væld af gode muligheder for at øge værdien af ens bolig inden en eventuel vurdering med henblik på salg eller lån. Vedligeholdelse af din ejendoms ydre er utrolig vigtigt for en vurdering. En anden fordel ved at arbejde med vedligeholdelsen af ens facader, have og tag er, at du selv vil kunne gå og nyde det fine resultat i mange år frem. Der ud over, så vil levetiden af for eksempel træværk blive øget markant ved en ordentlig vedligeholdelse.

Pæne facader

Dit hus facader og det umiddelbare, som møder ens blik, når man ser dit hus, har stor betydning for en vurdering. Det gælder helt simpelt om at have styr på alt det ydre og det som øjet fanger først. Ofte handler det om en ekstra klat maling, at du får fjernet ukrudt og at dine tagsten fremstår pæne. Er dit hus malet i en farve, så er det super vigtigt, at du sørger for at få det malet op. Et hus, hvor grønne alger har sat sig i facaden er ikke særlig attraktivt og bestemt ikke noget, som øger værdien på det pågældende hus.

Øg værdien med en tagrensning

En nem måde at øge værdien og udseendet på ens hus, er ved at få lavet en tagrensning. Få fjernet alger forårsaget af fugt og sørg for at tagstenene fremstår i den bedst mulige stand. En tagrensning er ikke et job, som du nemt kan foretage selv. Det er derfor en rigtig god ide at søge professionel hjælp og som minimum vejledning, inden du går i gang med at rense dit tag. Til gengæld vil resultatet tale helt for sig. Dit hustag vil fremstå flot og det generelle udseende på hele din ejendom vil være højnet betragteligt. Det er i sidste ende et resultat, som vil være med til at højne en eventuel vurdering af dit hus. Læs mere om tagrensning på denne side.

Den velholdte have

Også haven har meget at sige i forsøget på at opnå en høj vurdering af dit hus. Tendensen er klart, at en velholdt og enkel have er et kæmpe plus for en hvilken som helst ejendom. Den nemme have med de enkle planter og ligetil vedligeholdelseskrav, er i høj kurs. Dermed ikke sagt, at en smuk have med mange blomster og buske ikke kan få din ejendom til at fremstå flot. Problemet er bare, at det vedligeholdelsesfrie er højest på de fleste køberes liste, når man skal ud og investere i ny ejendom. Derfor er haven vigtig, når dit hus skal vurderes. En enkel have kan dermed være afgørende for en lidt højere vurdering af dit hjem.

De små detaljer gør forskellen

Når først du har godt styr på de store og umiddelbare problematikker, så ligger den store gevinst faktisk i de små detaljer. Sørg for at indret din have med hyggelige udendørsnips, pæne havemøbler, små krukker med blomster og krydderurter. Sørg også altid for at din græsplæne er slået og at det ikke roder i hjørnerne. De små indtryk, vil med garanti give det sidste skub hen imod en høj vurdering af dit hus.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *