Skal du have helt ny have?

Kigger du på din have og tænker, at den ikke længere helt opfylder dine behov? Vil du gerne have mindre græsplæne og flere blomster? Eller måske omvendt? Uanset hvad dine ønsker er, er det aldrig for sent at lave haven helt om. Læs hvordan i denne oversigt.

 

Ryd det gamle væk

For at gå i gang med arbejdet, kan det være en god idé at starte helt fra bunden og rydde haven. På den måde får et blankt lærred at arbejde på. Hvis der er knolde og ujævnheder, som du gerne vil af med, kan en planer skovl hjælpe med at jævne haven ud.

 

En god plan

Inden du går i gang med den totale renovering af haven, er det en god idé at have en overordnet plan for havens udseende. Denne plan behøver ikke være støbt i granit, og du kan sagtens ændre i den undervejs. Men det er en stor hjælp, hvis du har et overblik over, hvor du gerne vil have græs og hvor du gerne vil have bede, træer, hæk, køkkenhave og så videre. Det er især nyttigt at have en en klar plan for terrassen, da du ikke vil bruge unødigt mange penge på materialer, som du alligevel ikke ender med at få brugt.

 

Hjælp fra kompetente anlægsgartnere

Hvis du ikke selv har meget erfaring med stort havearbejde eller måske bare ikke har tid, kan du med fordel få hjælp fra kompetente anlægsgartnere, som kan hjælpe dig med din have. Det kan være alt lige fra den første rydning af haven til plantning af planter og konstruktion af terrasse. Så kan du være sikker på, at der bliver gjort et godt stykke arbejde, som ikke behøver at blive ændret lige foreløbig. På den måde kan du bare slappe af, slå benene op og nyde din have i mange år frem.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *