Lykken er en dobbeltseng

Seng

Uanset om du er en, to eller en hel familie, der skal sove i den samme seng, så er det skønt at have god plads, når du sover. Der findes dobbeltsenge i flere forskellige varianter, og inden for hver variant findes der også forskellige størrelser, materialer og så videre.

Du kan simpelthen selv sammensætte din helt egen individuelle dobbeltseng, så den bliver nøjagtigt, som du gerne vil have den.

Læs mere her

Hvilke slags dobbeltsenge findes der?

Dobbeltsenge kommer i mange forskellige udgaver. Du kan for eksempel vælge imellem nogle af følgende typer:

  • En sovesofa
  • En kontinentalseng
  • To boxmadrasser
  • En sengeramme med madrasser i
  • To elevationssenge

Der er fordele, der taler for alle disse forskellige typer af dobbeltsenge. Der kan være nogle praktiske hensyn at tage, og der kan være nogle individuelle præferencer, der spiller ind i forhold til, hvilken dobbeltseng, du vælger.

De praktiske hensyn

Hvis du bor på en måde, så der enten ikke er noget soveværelse, eller der er et temmelig lille soveværelse, så vil den begrænsede plads spille en rolle i forhold til dit valg af seng.

Hvis du eller I ikke har et soveværelse, så kan det være helt ideelt med en sovesofa. Så kan det være en sofa i dagtimerne og en dobbeltseng om natten. Det er smart, og det er meget pladsbesparende. Sørg for at   vælge en sovesofa af en rigtig god kvalitet, så du får sovet godt om natten i den.

Er soveværelset i en begrænset størrelse, så dur det ikke at vælge den allerstørste dobbeltseng. Her må du nøjes med mindre, for ellers er der simpelthen ikke plads i rummet. Det er der ikke så meget at gøre ved.

De helbredsmæssige forhold

Hvis du eller den, du deler seng med, har nogle fysiske skavanker, der gør, at det kan være svært at finde hvile i liggende stilling, så kan du med fordel vælge en seng med elevation. Når det drejer sig om en dobbeltseng, så vil I have to adskilte senge, som kan indstilles hver for sig. I behøver altså ikke begge to at have sengen slået op på helt den samme måde. Det er klart en fordel.

Døjer du for eksempel med rygproblemer, så er det yderst vigtigt med en god madras og især en god topmadras. Det kan gøre en verden til forskel, at kroppen får den nødvendige hvile i løbet af natten. Det kan en god seng være med til at give dig.

Dobbeltsengens design

Ud over det at en dobbeltseng kan være udformet på forskellige måder, så kan den enkelte seng også have sit helt eget design. Den kan have nogle bestemte mål, den kan være lavet af et bestemt materiale, den kan have ben af et bestemt materiale eller slet have nogen ben. Der kan være en sengegavl monteret på sengen, eller der kan være et eller to sengeborde til den.

Under nogle sengerammer kan der være nogle indbyggede skuffer eller skabe, og sengen kan have en bestemt farve.

Der er altså store muligheder for at gøre din seng helt individuel.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *