Sådan finder du en billig statsautoriseret revisor

revisor og papirer

For et firma kan det være fuldstændig afgørende, at regnskabet er i orden, og det kan der være mange grunde til. For det første er det vigtigt, at man har styr på, hvor meget man har tjent og brugt på forskellige poster af både praktiske og taktiske årsager. Det er dog også vigtigt, at det bliver gjort rigtigt, så I for eksempel ender med at betale det rigtige i skat og så videre. Betaler I for meget, fordi I ikke har regnskaberne i orden, er det bare penge ud ad vinduet. Betaler I omvendt for lidt, kan det ses som skattesvindel, og det ses bestemt ikke mildt på.

Tag dig godt af regnskabet

Slutteligt er regnskabet noget af det vigtigste for et firma, hvis det er børsnoteret. Deri fremgår det nemlig, hvorvidt der har været overskud, og dermed også hvad der er af afkast til firmaets investorer. Som børsnoteret firma kan man altså få en del vrede investorer på nakken, hvis regnskaberne ikke bliver gjort til punkt og prikke, så de kan få deres afkast. Når man derud, er det bestemt heller ikke godt, for som børsnoteret selskab er det investorerne, der i sidste ende bestemmer firmaets økonomiske skæbne.

Det er dog forholdsvist utænkeligt, at firmaets direktør eller anden har hverken tid, mulighed eller evner til at tage sig af et ret omfattende regnskab. Deres opgave er trodsalt at lede og ikke at regne.

Derfor kan det være en god ide i stedet at finde en såkaldt statsautoriseret revisor, som er en titel kun de allerhøjest uddannede revisorer kan pynte dig med. Derfor kan du også være sikker på, at vedkommende har masser af teknisk viden og god erfaring, hvis du hyrer en statsautoriseret revisor til at varetage regnskabet for jeres virksomhed. Desuden er en statsautoriseret revisor faktisk den eneste, der må regne regnskabet for et børsnoteret selskab, fordi der er så meget at holde styr på.

Statsautoriseret revisor pris

Fordi det tager så lang tid at uddanne sig som statsautoriseret revisor, tager de selvfølgelig også de højeste timepriser, og ved nogle af de rigtig store revisorfirmaer kan deres timelønning derfor også godt komme op omkring en advokats. En statsautoriseret revisor pris behøver dog ikke at være så høj. Hvis du gerne vi have deres service noget billigere, skal du bare gå til nogle af de mindre revisorselskaber, der ikke kan tage lige så meget for deres service. Sådanne steder har de en noget lavere statsautoriseret revisor pris.

Som nævnt førhen, er det et lovkrav jævnfør årsregnskabsloven, at det skal være en statsautoriseret, der underskriver årsregnskabet for et børsnoteret selskab. Er man ikke børsnoteret, er det imidlertid ikke nødvendigt at betale den noget statsautoriseret revisor pris. Alligevel kan der være en ide bag det, hvis man af den ene eller den anden grund gerne vil give regnskabet mere validitet, eller hvis man bare har et særligt kompliceret regnskab det år.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *