Hvad koster et privatlån?

Lån

Helt overordnet set kan et privatlån være mange ting. Derfor kan det også se meget forskelligt ud i forhold til priser og vilkår. Nedenfor får du en guide til at vurdere hvad et privatlån koster dig. Du kan læse mere om hvad du skal kigge efter, hvordan du prissammenligner, mulighederne online samt læse om sammenhængen mellem pris og løbetid på lånet. Læs med og bliv klogere på hvad et privatlån egentlig koster.

Det skal du kigge efter

Når man taler om lån og pris vil de fleste tænke på de renteomkostninger der er forbundet med lånet. Det er en også en god indikator for prisen. Renten er nemlig helt konkret privatlånets pris. Det er dog ikke det eneste du skal kigge på, og man må ikke lade sig blive forblændet af en lav rente alene. Der findes nemlig låneudbydere der underbyder markedet på rentedelen og derimod tilfører en masse omkostninger fx ved stiftelse og/eller indfrielse af lånet. På denne måde kan et lån med lav rente sagtens gå hen og blive dyrere end et lån med højere rente. Derfor skal du altid kigge efter betegnelsen ”ÅOP” på lånet. ÅOP står for ”årlige omkostninger i procent” og udtrykker alle de samlede omkostninger der er forbundet med privatlånet og låntagningen. Lovmæssigt er der krav om at alle udbydere oplyser ÅOP klart og tydeligt på lånet. Konklusionen er at jo lavere ÅOP et lån har jo billigere er det.

Sammenlign priser for at finde den bedste

Hvordan finder man så frem til det billigste privatlån? Dette gøres ved at sammenligne priser på det sammen privatlån fra flere forskellige udbydere. I bankerne er priser på privatlån stort set identiske, men der kan måske være fordele ved at ligge lån sammen i egen bank til en fordelagtig rente. Online findes der prissammenligningssider med prisberegnere der hurtigt og overskueligt opsætter en liste med priser, renter samt ÅOP fra forskellige udbydere.

Lån online er nemt og fleksibelt

Det er nemt og meget fleksibelt at låne penge online frem for at vælge de traditionelle banker. Ved optagelse af privatlån skal du ikke stille den store sikkerhed, ikke igennem en omfattende kreditvurdering. Derimod kan du sidde hjemmefra når du ar tid og lyst og låne det beløb du behøver uden at argumentere for hvad du skal bruge pengene på. Det må siges både at være nemt og fleksibelt.

Sammenhæng mellem pris og løbetid på lånet

Når man skal vælge et privatlån i relation til pris og hvad lånet kommer til at koste, skal man også se på løbetiden af lånet. Du vil ofte kunne spare penge ved at vælge en kort løbetid, da du her sparer penge på renter. Du skal blot huske på at jo kortere løbetid du vælger, jo større bliver dine månedlige afdrag også. Du skal naturligvis vælge et privatlån der passer til din privatøkonomi. Er økonomien svag, kan det måske være en god idé at vælge en lidt længere løbetid på lånet med lavere månedlige afdrag, selvom du i sidste ende betaler mere for lånet.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *