Forskellige typer af bordfodboldborde til hverdag og fest

Bordfodbold er en sjov og hyggelig aktivitet, som spilles på dertil designede bordfodboldborde. Spillet kræver kun, at man er to for at kunne spille det, men man kan også nemt være mange flere. Hvis man er en større gruppe af venner, kan man arrangere turneringer, hvor man spiller mod hinanden, indtil der er fundet en vinder. Dette kunne både være derhjemme, på arbejdet, på studiet eller i baren. Det kan også være hyggeligt bare at tage et enkelt spil, hvis der ikke er tid til mere. Det kan være i frokostpausen på arbejdet, inden man skal afsted, lige før teammødet eller lignende. Et spil kan endda gøres så kort, at man kan aftale kun at spille, indtil det første mål er blevet scoret. Det er derfor meget nemt at spille både lange og korte spil, samt være et varierende antal spillere. Bordfodbold er derfor et meget fleksibelt spil, men det kræver jo et bordfodboldbord at spille på. Bordfodbold har fået et come-back over de seneste par år og er gået hen og blevet vanvittigt populært. Der findes derfor flere forskellige designs af bordfodboldborde på markedet, så hvordan kan du vide, hvilket bord der er det rette for dig? I denne artikel ser vi på nogle af de mange forskellige borde, som kan fås hos nogle af de mere populære webshops i Danmark.

Bordfodboldborde i lukkede og åbne systemer

Nogle bordfodboldborde kommer med glaslåg, hvilket skaber et lukket system omkring spillekabinettet. På fodboldborde med et lukket system kan man ikke få bolden ud af spillekabinettet uden at åbne for bordet. Dette forhindrer, at boldene bliver væk, så man ikke behøver bekymre sig om at skulle ud og købe nye bolde på et senere tidspunkt. Denne type bordfodboldborde kan derfor være smarte at købe til institutionen, som for eksempel en fritidsklub eller et fritidshjem. Mange fodboldborde med lukkede systemer har også møntindkast, således at de er ideelle til baren og cafeen i byen eller til fredagsbaren på studiet. Derved kan café-indehaveren tjene lidt ekstra på at have et bordfodboldbord stående, eller studieforeningen kan tjene lidt penge ind til diverse fællesaktiviteter. Langt de fleste borde kommer dog fremstillet i åbne systemer, hvor man selv skal tage bolden og smide den ned på banen, før man kan spille. Dette er oftere en mere elegant løsning end et bord med låg, hvis man vil have et fodboldbord til hjemmet eller til arbejdspladsen. Der findes også borde, hvor benene kan foldes sammen, således at bordet nemt kan stilles på højkant op ad væggen, hvor det optager mindre plads. Du kan derfor nemt finde et bord, som du synes, vil passe bedst ind i dit hjem og til dine behov.

De mere gængse fodboldborde er franske og italienske

I Danmark er de mest populære borde til bordfodbold fremstillet af italienske og franske producenter som Roberto Sport og Garlando, henholdsvis Bonzini og Rene Pierre. Italienske borde har det særtræk, at de kommer med spilleflader, som er fremstillet af glas, som oftest er blevet sandblæst. Denne glasplade er lagt ovenpå et grønt laminat, hvor bordfodboldens striber og markeringer er tegnet op. Glaspladen giver denne type bordfodboldbord et eksklusivt look og har også den egenskab, at friktionen mod bolden reduceres gevaldigt i forhold til borde, som bruger spillerflader af eksempelvis linoleum. Italienske borde fremstilles typisk med både teleskopstænger og gennemgående stænger, hvorpå spillerne er monteret. Franske borde er anderledes fra italienske borde ved, at de kommer med spilleflader af forholdsvist blødt linoleum, som skaber større friktion mod bolden end glasplader. Derved kommer bolden til at bevæge sig langsommere end på de italienske borde, hvilket gør det nemmere at gøre brug af forskellige tekniske finesser og tricks under kampen. Som udgangspunkt fremstilles alle franske borde med teleskopstænger. Der findes også varianter af de franske og italienske borde, hvor de traditionelle borde har fået tilføjet flere stænger og flere spillere, hvorved bordene er blevet gjort mere end dobbelt så lange som standardbordene! Disse ekstralange borde er især gode at have til at stå på festivaller eller i barer, hvor flere folk kan komme sammen over et spil bordfodbold!

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *