Dette udstyr kræver det, når man skal dykke!

dykker

Har du fået en nyligt opstået interesse for dykning, eller er du nået til et punkt i din interesse, hvor du ønsker at eje dit eget dykkeudstyr? Der er spændende muligheder for dykning i Danmark, men i særdeleshed også rundt i verden, hvor du kan dykke på smukke koralrev eller komme tæt på nogle af havets beboere. For der findes en spændende verden under havets overflade!

Men for at kunne udforske den verden, så er det nødvendigt at have det rigtige dykkerudstyr! Det er både din egen sikkerhed, når du dykker ned i dybet, men også væsentligt for at du kan få et vellykket og behageligt dyk.

Har du dykkercertifikat?

Den første ting, som du skal have styr på forud for et dyk, er et dykkercertifikat. Det er dykningens svar på et kørekort, der er et bevis og en sikkerhed for, at du har fået gennemgået den teori og de praktiske øvelser, der har gjort dig i stand til at kunne dykke.

Alt undervisningen forud for et dykkercertifikat giver dig den nødvendige viden om, hvordan alt omkring et dyk bør foregå. Det gælder alt fra viden om tryk og ilt til introduktion til det nødvendige dykkerudstyr. Det giver dig derfor de bedste forudsætninger for at blive tryg ved, men også glad for at dykke.

Nødvendigt dykkerudstyr

De steder, der udbyder dykkerkurser, udlejer ofte dykkerudstyr, men hvis det er en hobby, som du bliver grebet af og ønsker at dyrke meget, så kan det være en fordel at investere i dit eget udstyr. Det giver dig både mulighed for at investere i kvalitets dykkerudstyr, der passer som skræddersyet til dine behov, men også give dig en rutine og tryghed ved, at det altid er samme type udstyr, som du dykker med.

Det dykkerudstyr, der som minimum er nødvendigt forud for et dyk, i hvert fald i koldere vand som det danske, er følgende: en våddragt, handsker og støvler, svømmefødder og -briller, snorkel, en BCD-vest, regulatorsæt, et blybælte, manometer og naturligvis en iltflaske. Med det dykkerudstyr er du klædt på til at kunne dykke ned i havet og de mange spændende oplevelser, der gemmer sig under vandets overflade.

Need to have – nice to have

Du har måske allerede fået et indtryk af det i det ovenstående, men at investere i alt det nødvendige udstyr til at dykke kan være dyrt. Men der er som nævnt fordele ved at investere i sit eget dykkerudstyr. Det kan derfor være det hele værd, at du investerer i det.

Udover de ovennævnte ting, så er der ting, der er nice to have. En af de ting, der er værd at nævne, er en dykkercomputer. Den kan give dig interessante og brugbare informationer under dit dyk.

Men da du kan låne det meste, ved dykkerstederne, så kan du løbende investere i de ting, som du ønsker. En af de ting, som det ville være smart at investere i først, ville være et regulatorsæt, så du altid har dit eget og kan vænne dig til den ene type.

 

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *