Derfor burde din familie få et marsvin

Tre marsvin spiser på række

De fleste af os synes, at det er hyggeligt med et kæledyr eller to, og måske har vi også haft kæledyr hjemme, da vi voksede op. Børnene bliver glade, når de får lov at få sig en firbenet ven, og selvom det ikke er lige så tydeligt, så glæder det også de voksne at få et kæledyr. Der er mange gode grunde til at få et kæledyr, og et godt bud på sådan et kunne være et marsvin.

Den lille gnaver kan sprede glæde og bidrage til den hyggelige stemning hjemme i jeres familie, og derfor bør i overveje at få et marsvin. Det er både hyggeligt at have et marsvin, men det er også meget lærerigt for de yngste medlemmer i familien, hvilket er en fordel, der er værd at tage i betragtning.

En gnaver spreder glæde

En af de mest iøjnefaldende grunde til at få en lille gnaver ind i familien er, at sådan et lille dyr spreder glæde. Dyr er både hyggelige og sjove, og med et marsvin har børnene en mulighed for at få et kæledyr, som gerne vil tages op og underholdes.

Marsvin er også sjove dyr. Når du for eksempel fodrer dem med marsvinefoder, salat, agurk eller noget andet grønt fra køleskabet, så laver marsvin typisk en sjov lyd, for de ved godt, at maden er på vej. Dyr er underholdende, og der er ikke noget bedre, end når et dyr kan få os til at grine. På den måde bliver der også flere samtaleemner, som familien kan tage op ved aftensmadsbordet.

Børnene tager ansvar

Udover den mest oplagte grund til at få et marsvin – at det er et sødt dyr – så er der også en anden god grund. Med et marsvin i huset lærer børnene, hvad det vil sige at tage ansvar. Hvis man får et kæledyr, så er det første man lærer, at dyret skal passes. Marsvinet skal have et rent bur, adgang til marsvinefoder, og så skal det selvfølgelig have noget kærlighed.

At lære at tage ansvar er noget, vi alle skal lære, og jo tidligere man lærer det jo bedre. At have et marsvin i familien kan hjælpe på den front, for med dyr lærer man, at det er ens eget ansvar at passe på dem, at sørge for at de får mad, og at de har det godt.

Gode råd til pasningen

Når børnene skal passe marsvinet, så skal der laves en plan over, hvem der gør hvad. Hvem renser buret, hvor tit skal det gøres, og hvem sørger for at fodre marsvinet? Er børnene gamle nok til selv at handle spåner til buret samt marsvinefoder? Ellers må forældrene sørge for at handle de nødvendige ting ind, så børnene kan passe marsvinet ordenligt.

Er der flere børn i hjemmet, så kan i lave en plan over hvem, der varetager hvilke opgaver, og hvornår de skal udføres. På den måde bliver marsvinet ordenligt passet, og børnene får hver deres opgaver, så der stadig er masser af tid til sjov og hygge med den firbenede ven. På den måde er det ikke bare hyggeligt, men også en sund opgave for børnene at have et marsvin i huset.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *