Derfor får flere foretaget hårtransplantation

Mand ser glad ud med sin computer

Flere og flere mænd og kvinder får i dag foretaget hårtransplantation og det er der flere grunde til. For mange betyder håret en hel del, og tyndt hår eller skaldede pletter, kan skabe stor usikkerhed hos mange. Her kan du læse gode årsager til at få en hårtransplantation, men også hvad du skal være opmærksom på før, under og efter processen.

Hår kan øge livsglæden og selvtilliden

Ikke alle lader sig gå på af skaldethed, men for mange betyder det lavere selvværd. Nogen vælger at ty til hatte, toupéer eller parykker. Men hvis du får en hårtransplantation, behøver du ikke længere bruge accesories til at skjule hovedet. Det er som sagt forskelligt hvordan folk har det med deres hår, men hvis du dagligt bekymrer dig om håret, kan hårtransplantation være en løsning for dig.

For nogle tidligere kræftpatienter, kan en hårtransplantation også være en måde at blive sit gamle jeg igen. Dog skal du også her være opmærksom på reglementet, i forhold til tidligere kemobehandling.

Sæt dig grundigt ind i processen

En hårtransplantation er en omfattende og lettere dyr investering. Derfor skal du sætte dig godt ind i hvad processen går ud på og om du er klar til den. Det kan være en god idé at snakke med nogle klinikker forinden, for at høre mere om processen. Så kan du bedst tage en tryg beslutning. Det er også i denne del at du skal undersøge om du overhovedet må få en transplantation. Visse patienter er udelukket for denne type transplantation, og derfor bør du snakke med klinikken for at høre om hvilke patienter der er udelukket. I nogle tilfælde skal man sågar have en skriftlig godkendelse fra sin læge.

Bestil en gratis forundersøgelse

Ofte kan man få en gratis forundersøgelse, hvor du får mulighed for at undersøge årsagen til hårtab. Du får her også muligheden for at høre hvilken behandling, der passer bedst til dig. Der findes nemlig flere typer behandlinger, og hvilken en du skal have, kommer an på din krop og hovedbund. En samtale som denne er meget fornuftig, da den er gratis og da du ikke forpligter dig til noget.

Husk at forventningsafstemme

Med hårtransplantationer er man nødt til at være realistisk med resultatet. Mange klinikker melder fra starten ud, at det ikke bliver samme hårpragt, som da du var yngre. Da det også er en relativ dyr behandling, skal du også være realistisk i forhold til hvilken forskel det vil gøre. En skaldet mand vil ikke kunne få et helt hoved med hår igen. Ved en operation som denne, flytter man hårsække fra nakken og det kræver at de er aktive.

Perioden efter en behandling

I tiden efter en behandling er det vigtigt at du passer på din hovedbund. Sov gerne med hovedet højt, så blod og væske ikke strømmer ned til hovedet. Det vil gøre det nemmere for hårsækkene at hele sig. Ligeledes bør du undgå hårvask og motion. Begge dele er alt for voldsomme, for de følsomme hårsække.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *