De nye forældre

At vente barn er en forunderlig oplevelse. Moderens krop er i konstant forandring. Et lille menneske vokser sig stor og klar til verdenen. Mor og far prøver ihærdigt at sætte sig ind deres nye roller som kommende forældre. På den ene side er der god tid indtil fødslen. Omvendt går tiden hurtigt, så gode råd, hjælp og omsorg med måde fra venner, familie og kollegaer er altid velkommen. Både før og efter den kære baby er født.

Før fødsel

Der er forskellige ting, som er rart at have på plads, inden den lille ny kommer til verdenen. Der er en masse tanker lige fra glæde til bekymring, som melder sin ankomst. Så til de kære kommende forældre, ta’ stille og roligt fat i praktiske ting. Kig i bøger hvis lysten er der, medens en kop te nydes. Alle andre, hjælp til hvor det er muligt og ønsket, hvilket vil gøre stor lykke.

  • Der er diverse tjeklister eller huskelister, som er geniale. Den drejer sig om 10-20 ting, som er gode at anskaffe og have i hus før fødslen, inden forældrene får travlt med at være på 24 timer. Søg på internettet og find den, der føles bedst.

  • Overvej hvor den lille ny skal bo. Mange har i starten babyen sovende i deres soveværelser, da det er betryggende. Desuden er det praktisk, når man skal op om natten og amme, trøste eller lignende. Så skal man ikke så langt. Det er dog alligevel rart og super hyggeligt, at indrette et værelse eller hjørne med både de praktiske ting såsom skiftebord, bleer, vådservietter, babypudder, zinksalve, arme- eller hyggestol og meget mere. Men også de bløde bamser, søde uroer, billeder på væggen får indpas.

  • Der findes mange gode bøger til den kommende mor og far, som omhandler forskellige aspekter af deres nye roller og hvad man kan forvente sig. Der er også spændende bøger, hvor man kan følge sin graviditet måned for måned frem til fødsel.

Efter fødsel

Nu er fødslen overstået. To er blevet til tre. Mor og far er i fuld sving med at være forældre. Nyde deres lille mirakel, passe og pleje, få lidt søvn en gang i mellem og forhåbentlig også holde lidt i hånd. De har travlt med være familie.

Her er gode ideer til at støtte dem

  • Det er pragtfuld som nye forældre, at andre gider at lave frokost eller aftensmad til dem, bare en gang imellem. Det behøver ikke være gourmet, blot et godt måltid, som kan spises med det samme eller smides i fryseren til en anden dag, hvor tiden er knap.

  • Det er dejligt at glæde far, mor og barn med barselsgaver. Hylde det nye liv og forkæle dem. Det kan være gaver til dem alle tre eller hver især. Bliv inspireret her. Mulighederne er mange blandt andet den sødeste bodystocking med print, lækre cremer og måske et glattejern til mor og selvfølgelig en herlig ølkurv til far.

  • Pas den lille baby en gang i mellem, så mor og far kan få tid til hinanden, en ubekymret kop kaffe eller blot søvn.

Pas godt på hinanden, hele vejen rundt.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *