Tips til kreative ting, du kan lave med børnene

Male æg

Børn elsker at være kreative. Det er en måde, hvorpå de kan udvikle sig og deres finmotorik. Det er altså leg med læring, sjovt tidsfordriv og hyggestunder med familien. Det kan dog være lidt svært at finde på nye ting, som man kan lave sammen med børnene. Børn elsker at tegne og male. Det kan dog godt blive lidt ensformigt at tegne på papir eller i malebøger.

Mal æg – det er hyggeligt, billigt og træner barnets finmotorik

Hvorfor ikke prøve at male på ting? Det gør udfordringen anderledes, mere udfordrende og spændende. Vil i gerne prøve nyt, så mal æg! Det er en rigtig hyggelig familieaktivitet, som kan bringe mange smil frem. Fordele ved at male æg:

  • Træner barnets motorik
  • Det er anderledes og derfor spændende
  • Det er hyggeligt
  • Det er billigt

Barnet træner naturligvis også finmotorikken ved at male i malebøger. Det er dog lidt mere udfordrende at skulle holde et æg i den ene hånd, mens man maler med den anden, og så er det bare en lidt anderledes aktivitet, som alle børn elsker. Det skaber en hyggelig stund, når man som familie sidder rundt om bordet for at male hver sine æg. Børnene elsker at vise deres kreative mesterværker frem, hvilket også styrker selvtilliden.

Endnu en fordel ved at male æg er, at det er billigt. Man kan sagtens købe nogle forskellige figurer, som skal males, men æg er noget, som de fleste har i køleskabet, og så koster det ikke nær så meget som figurer, der er beregnet til at male på. At male æg tager os også tilbage til en anden tid, hvor alt var meget mere simpelt og hvor folk var bedre til at leve i nuet og nyde hinandens nærvær.

Det skal du bruge, når du vil i gang med projekt ”mal æg”

  • Æggemaling
  • Æg
  • Eventuelt en voksdug eller aviser som underlag
  • Pensler

Sjove aktiviteter behøver ikke altid at være dyre ture til den lokale zoo eller forlystelsespark. Det kan lige såvel være hyggelige aktiviteter i hjemmet. At male æg er også noget, man kan gøre spontant og på en hvilken som helst dag eller årstid. Det er en skøn aktivitet på en regnvejrsdag eller i det kolde efterår. Tingene, som skal bruges til det, kan man have liggende, så de er klar til at blive taget i brug, når man får lyst til at give sig i kast med at male æg.

Den tid på året, hvor flest maler æg, er i påsken. Her kan børnene kreere deres helt egne påskeæg i påskens flotte gule og lysegrønne nuancer. Bagefter kan de pyntes op med rundt omkring i huset. Tag eksempelvis en fletkurv, læg lidt hø eller halm i den og læg børnenes flotte påskeæg i, så det ligner en lille påskerede. Børnene vil elske at have deres påskeæg stående fremme, så de kan vise dem frem for alle, der kommer på besøg. Man kan også hænge æggene op i en snor, hvis man er lidt ferm med fingrene.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *