Oplev det kulturelle liv i Brædstrup og Horsens

museum

Det er dyrt at bo i Århus, men alligevel er der mange, som er bange for at opgive de mange muligheder, som byen byder på. De store byer trækker mange unge til på grund af flere uddannelsesmuligheder og flere kulturelle begivenheder, og mange rejser aldrig derfra igen. Men er det måske fordi de ikke har fået øjnene op for de mange andre muligheder, Danmark har at byde på? For Århusianerne er det i hvert fald værd at vende blikket mod syd, og undersøge mulighederne for Lejebolig Brædstrup eller måske endda huse til leje i Horsens.

Kunst og kultur i Horsens

Det er slet ikke så længe siden, at Horsens lagde sig nummer et som den by, der vækster mest i hele Østjylland. Det gælder i den grad også, når det kommer til det kulturelle område, hvor Horsens efterhånden også kan prale af flere kendte kunstnere, derunder den danske billedkunstner Michael Kvium. Går du på opdagelse i byen vil du opleve utrolig meget street art og kunst i bybilledet, der gør byen til en smuk og levende by, eller du kan tage til byens kunstmuseum og se de helt store værker.

Specielt om sommeren byder Horsens på en masse fantastiske historiske og kulturelle oplevelser. Middelalderfestivalen i Fængslet trækker hvert år tusinder af besøgende til, og den nye musikfestival på samme sted, Wall of Sound, ser ud til at få en forrygende start, hvis man skal tro billetsalget. Der er også altid masser af muligheder for underholdning og teater rundt om i byen og til Horsens Teaterfestival i September. Trænger man til at slappe af og komme ud i naturen er Horsens omgivet af både skov og vand, eller man kan tage en tur på den smukke Gudenå.

Tæt på naturen i Brædstrup

Brædstrup ligger mellem Horsens og Silkeborg, lige midt i den smukke østjyske natur. Herfra er det kort vej til de mange kulturelle oplevelser Horsens har at byde på, men prisen på lejeboliger i Brædstrup er ofte mere overkommelige end huse til leje i Horsens. Brædstrup har alt hvad den lille familie har brug for, samt fantastiske muligheder for et aktivt udeliv i den omgivende natur. Her er mulighed for vandreture, cykelture og mountainbiking, samt kano og kajakture fra Gudenåen Camping og Kanoudlejning.

Fra Brædstrup er der kun cirka en halv times kørsel til Horsens i syd eller til Silkeborg i nord. Silkeborg er ligesom Horsens en kulturel by i vækst. Byen er kendt som Danmarks outdoor hovedstad, og byder på endnu flere muligheder for aktive naturoplevelser, samtidig med at specielt musikken også lægger højt på programmet. Her findes blandt andet musikfestivalen Hede Rytmer, samt den hyggelige Riverboat Jazzfestival.

Både Horsens og Brædstrup byder på nye muligheder for dem, der er klar til at kigge lidt væk fra de store byer. Ligeledes kan det være lige stedet, for dem fra de små byer, der savner lidt mere spræl i hverdagen, men som synes Århus eller København er for dyrt eller for stort. Tag springet og oplev nogle af Østjyllands perler!

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *