Derfor bør du hastighedsoptimere din hjemmeside

Macbook og ipad står på brunt træbord

Hvis du har en hjemmeside, så er det naturligvis af afgørende betydning at alt går glat og som det skal. Dette betyder bl.a. at dine besøgende ikke ender med at sidde og vente i timevis på at din hjemmeside indlæses. Og især hvis der er tale om en virksomheds hjemmeside, så kan en langsom side faktisk resultere i tabte kunder. Det vil derfor være en god idé, at du sørger for at din virksomheds hjemmeside får lidt hastighedsoptimering.

Hvad er hastighedsoptimering for en størrelse?

Alt for mange virksomheder vælger desværre ikke at prioritere hastighedsoptimering synderligt højt, og det er uden tvivl en skam. Hastighedsoptimering går overordnet set ud på, at man gør en for langsom hjemmeside betydeligt hurtigere. Dette er især nyttigt for virksomheder med webshops. Der er nemlig ikke noget, der kan skræmme potentielle kunder væk end en side, der tager et halvt år om at indlæse. Hastighedsoptimering vil således sørge for en langt hurtigere reaktion, når en bruger klikker på en af hjemmesidens menufaner. Ved at anvende hastighedsoptimering, så vil overgangen fra den ene side til den anden nu være nærmest øjeblikkelig. Ved at hastighedsoptimere, så giver du nu brugeren den absolut bedste oplevelse på din virksomheds hjemmeside; og hvem ved, måske lander i en ny kunde i processen.

Hvordan kan min virksomhed hastighedsoptimere?

Der findes en række forskellig måder at gøre en hjemmeside hurtigere på. her vil det altid være en god idé, at hyre en ekspert til at klare jobbet. For medmindre man selv er ekspert, så er det nemlig en temmeligt avanceret  opgave at optimere hastigheden på ens hjemmeside. En virksomheds hjemmeside vil nemlig typisk have en stor mængde data, der skal behandles. Og dette er noget der virkelig kan gøre hjemmesiden særdeles langsom. Sørg derfor hellere for at sætte en IT-kyndig person på opgaven. Det er helt sikkert penge, der er godt givet ud.

Hvorfor er hastighedsoptimering så vigtigt?

Netop fordi langt de fleste mennesker har en utroligt lav tålmodighedstærskel på nettet, så skal der nemlig ikke meget til før en besøgende klikker sig videre til en anden side. Dette kan i rigtig mange tilfælde betyde, at man som virksomhed mister en masse kunder. Og det er der jo ingen grund til, hvis man med hastighedsoptimering forholdsvist billigt kan afhjælpe dette problem. Især i forbindelse med webshops er en velfungerende hjemmeside ekstremt vigtig. Det er nemlig for det første frustrerende for den besøgende at skulle vente unødvendigt lang tid på at siderne indlæses. For det andet virker det heller ikke just betryggende for en potentiel kunde, hvis en webshop hakker i det. Man kunne jo nemt forledes til at tro, at der foregår et eller andet mistænkeligt. Og dette er selvfølgelig det sidste man som kunde har lyst til at opleve – og især fordi man jo skal oplyse ens kontooplysninger til webshoppen. Hastighedsoptimering er således en god måde du som virksomhed kan gardere dig imod kundetab. Og set i dette lys, så er der vist ikke de helt store undskyldninger for at springe dette trin over.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *