En god tolk er et must i erhvervslivet

Uanset om du måtte være direktør for et større eller mindre firma, så er der garanteret en form for kommunikation mellem dit firma og udlandet. Hvad enten, det er nye forretningsforbindelser eller leverandører, så er det utrolig vigtigt, at der er styr på kommunikationen – hvis der ikke er, kan det vise sig at blive en dyr fornøjelse. Misforståelser koster årligt virksomheder betragtelige beløb, og mange af disse penge kunne med fordel have været brugt på en god tolk i stedet. En tolk kan glatte ubehageligheder ud og er med til at eliminere nogle af de misforståelser, der kan opstå pga. sproggrænser.

Der er tolke til alle formål og til alle sprog

En tolk er ikke bare en tolk – det er en person, der har brugt tid og energi på at lære en helt fremmed kultur at kende og har sat sig ind i sprogets mange finesser. Mange sprog har ordsprog, som man nemt kan komme galt afsted med, hvis man ikke bruger dem ordentligt, ligesom blot toneleje eller udtale kan betyde vidt forskellige ting på f.eks. kinesisk. I sådanne situationer er det rart at have en professionel tolk ved sin side. Meget ofte kan tolken tage med på virksomhedsbesøg og i nogle tilfælde med på forretningsrejser, hvor klar kommunikation er et must. Dermed bliver en god tolk virksomhedens forlængede arm, således at den kan blomstre i nye – og måske – svære markeder.
I mange tilfælde kan det faktisk betale sig at tage en tolk med, hvis man blot skal på rejser i enten Tyskland eller England, hvor mange sikkert føler sig sikre i sproget. Det handler om klar kommunikation, og selvom man måske behersker et sprog, så vil virksomheden ganske givet få god værdi ud af en tolk alligevel.

Kvalitet koster lidt ekstra

Som det generelt er her i livet, så koster god kvalitet bare lige lidt ekstra – og det samme gælder i høj grad for tolkene. Priserne kan variere meget, og den afhænger naturligvis både af erfaringen og den sjældenhed, som sproget har. Generelt bør man dog ikke vælge den mest uerfarne og billige tolk, hvis kommunikationen er alfa og omega – her kan det helt sikkert betale sig at bruge lidt ekstra penge. En tolk fungerer lidt som virksomhedens ansigt udadtil, når der bliver stillet spørgsmål, og hvis man får fat i et uprofessionelt, surt hoved, så kan det ligefrem skade virksomhedens muligheder. Står du derfor og mangler en tolk til kontoret store møde med udlandet, så bestil en god tolk, der kan få dine ideer og tanker igennem!

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *