Guide: Sådan vælger du en smart og praktisk herretaske

taske mænd

At have en taske er enormt praktisk, hvad end du skal på arbejde, i byen eller skal afsted på ferie i en weekend. Desværre er kvinder lykkedes med på en eller anden måde at tage monopol på de pæne tasker. Sådan behøver det dog på ingen måde at være. Der bliver nemlig også produceret rigtig mange pæne tasker til herre.

Køb herretasker til dit arbejde

Det første du bør tænke over, når du skal købe nye herretasker er, hvad de egentlig kommer til at blive brugt til. Hvis det er herre tasker, du skal have alle dine arbejdsting i, kommer de selvfølgelig til at være betragteligt anderledes end de herre tasker, du køber til dine vandreture i weekenden. For det første er det selvfølgelig fuldstændig afgørende, at din arbejdstaske har plads til alle de A4 papirer, du skal have med på arbejde, samt din computer.

Selve taskens udseende afhænger dog i høj grad af din egen personlige stil samt den grad af formalitet, det bliver forventet af dig. For eksempel vil en skuldertaske eller en såkaldt computertaske med strop ofte være det oplagte valg til en arbejdstaske. Hvorvidt den skal være lavet i lærred eller læder afhænger dog i høj grad af dig, din personlige stil og selvfølgelig den gængse formalitet, der hersker på din arbejdsplads. Du bør dog huske på, at en blazer eller lignende kan blive ødelagt i skuldrene, hvis du går for meget med skulderstrop. Hvis det er din daglige mundering, går det altså hverken med en rygsæk eller en computertaske. I stedet bør du forsøge at finde noget lignende med håndtag fremfor stropper.

Bør du købe en rygsæk?

Rygsækken er dog også en rigtig god og alsidig herre taske, som dog for det meste er mere praktisk end den er køn. Det afhænger dog også i høj grad af, hvilken rygsæk du vælger af købe. Mange afslår dog rygsække som seriøse herretasker, fordi de ønsker at undgå det skoledrengsudseende, som en rygsæk hurtigt kan give. Rygsække kan dog sagtens fungere som herretasker, så længe det er i en lidt mere uformel sammenhæng. Medmindre det er meget nødvendigt, skal rygsækken heller ikke være voldsomt stor. Det er blandt andet for ikke at understrege skoledrengsudtrykket, men også fordi tasker til herre i forvejen er ret store.

Mens kvinderne har fået de små håndtasker, er tasker til herre bare en smule større. Hvis du endelig har brug for store herre tasker til for eksempel ferier eller weekendture, bør du købe herre tasker specifikt til dette formål. Herre tasker i den størrelse og til den slags formål findes også i mange forskellige materialer og udtryk. Der findes for eksempel store herretasker i både lærred og læder. Lige som så mange andre tasker til herre, findes de også i mange forskellige prisklasser.

Som hovedregel bør du dog ikke købe dine herretasker billigt, da du ender med nogle herretasker i dårlig kvalitet. Så hellere lægge lidt flere penge i herre tasker, som du kan nyde godt af mange år ude i fremtiden.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *