Få styr på din husforsikring

hus med forsikring

At købe hus er ikke et impulskøb der sker fra det ene øjeblik fra det andet. For de fleste mennesker er det det dyreste køb de nogensinde kommer til at foretage, og der ligger derfor en del overvejelser bag. Fejl, mangler og ulykker omkring et hus og dets overtagelse kan være fatale og meget omkostningstunge og derfor er det yderst essentielt at få styr på din husforsikring.

Hvad er en husforsikring?

Der er mange der forveksler indboforsikring og husforsikring. Det er dog to vidt forskellige ting, som begge er meget nødvendige. En indboforsikring dækker de ting, altså det indbo, der er i dit hus. En husforsikring dækker selve huset. Det betyder at husforsikring dækker de skader der kan opstå på dit hus fx i forbindelse med brandulykke, stormskader, sne, frost og vand. I nogle forsikringsselskaber dækker forsikringen også andre ting og tilkøb er muligt. Hos de fleste forsikringsselskaber gælder det at for at en skade kan blive dækket, skal skaden være opstået akut og pludseligt samt uventet. Forsikringen vil typisk ikke dække hvis du har undladt at vedligeholde din bolig og skaden opstår som konsekvens heraf. Husforsikring dækker typisk heller ikke når der er tale om fejlkonstruktioner.

Hvorfor er det så vigtigt at have styr på husforsikringen?

En skade der opstår pludseligt efter fx brand, storm, sne, frost og vand kan være meget fatale. Man kan levende forstille sig hvad disse ulykker kan gøre ved et hus. Det kan være meget omkostningstungt at afholde udgifterne til at rette op på skaderne, og i nogen tilfælde måske endda umuligt. Husforsikringen er til for at du kan sove trygt om natten, velvidende at hjælpen er tilstede hvis uheldet er ude. Forhåbentlig får du aldrig brug for din husforsikring, men det er en god investering i forhold til at kunne føle sig tryg.

Husk at læse mellem linjerne og det med småt

Inden du køber en husforsikring, er det vigtigt at du læser det med småt. Tag eventuelt en snak med en forsikringsrådgiver i det selskab du ønsker at tegne i, inden du gennemfører købet. Der kan være en del undtagelser i en husforsikring der kan have stor betydning for det hus du bor i. Ligeledes er det en god ting at kende til de præmisser du skriver under på, så du står stærkt i en eventuelt fremtidig argumentation med dit forsikringsselskab.

Indhent tilbud og find den billigste husforsikring

Ligesom så meget andet, kan der være forskelle i priser på husforsikringer fra selskab til selskab. Husforsikringer er ikke et standardiseret produkt, fordi huse ikke er det. I stedet for at vælge det første og det bedste tilbud du får på en husforsikring, er det en god idé at indhente tilbud fra flere forskellige selskaber og holde priserne op imod hinanden. Der findes hjemmesider hvor du kan indtaste oplysninger om dit hus og blive ringet op og få tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber. Det er nem og hurtig måde for dig at gennemskue prislejet for din bolig og vælge det billigste produkt i forhold til dækning.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *