Indret din bolig rigtigt med disse indretningstips

indretningstips

Det er noget, vi alle skal tage stilling til – men der ligger en kæmpe videnskab bag! Boligindretning er for nogen let som en leg, mens andre næsten kan føle sig helt stressede ved tanken om at skulle sammensætte et helt hjem i de rette nuancer og med trendy møbler.

Oplever du nogle gange at få en smule hovedpine ved tanken om at have en korrekt indrettet bolig? Så er det nu, du skal læse med.

Sådan knækker du koden til den rette boligindretning

Den hemmelige ingrediens til den rette boligindretning er langt mere simpel, end de fleste går og tror. Det er nemlig én selv. Du ved allerbedst selv, hvad du kan lide, og du ved allerbedst selv, hvordan omgivelserne for dig og din familie skal se ud. Er I til fart og ballade, og skal der hele tiden ske noget? Er I meget aktive som familie? Så er det dét, dit hjem skal bære præg af.

Er I derimod mere afdæmpede og nyder en weekend på langs, så skal faciliteterne være til dét. Det kan også være, I slet ikke er en familie – er det et bofællesskab, kærestelejligheden eller måske eneboeren, du indretter til, så er der helt sikkert en interesse eller en stemning, som du gerne vil have din bolig til at bære præg af.

Så snart du har fundet den stemning, du gerne vil have i dit hjem, kan du arbejde ud fra det. Stemningen og de aktiviteter, som din bolig skal lægge op til, vil nemlig have meget at skulle have sagt, når det kommer til at vælge de helt rigtige farver. Farverne i dit hjem gør hele forskellen – møblerne og deres facon kan gøre en del, men det er farverne, som afgør hvilken stemning, dit hjem vil indeholde.

Vi har alle forskellige præferencer, når det kommer til at vælge farver til hjemmet. Ofte er der en forbindelse mellem de varmtonede farver og de, der søger en hyggelig stemning i hjemmet, mens der er en forbindelse mellem de koldtonede farver og de, der ønsker et mere trendy og (måske) industrielt hjem.

Overskuelighed skaber mere ro

Når du har en idé om hvilke farver, du gerne vil fylde dit hjem med, er det vigtigt, at du får dem koordineret korrekt. Hvis alt er den samme farve, kan det hurtigt virke larmende – og hvis ikke man får placeret de rette farver i de rette omgivelser, kan det også hurtigt blive for meget.

Det er en god idé at starte med en hvid overflade – eller eventuel grundpakke. Det vil sige, du kan vælge at have hvide vægge samt hvide eller neutrale møbler, og så kan alle pyntetingene være i den farve, som du ønsker.

Vælger du at følge den model, vil du også lettere kunne skifte stemningen ud i dit hjem ved blot at skifte lidt ud i pyntetingene. Altså er du ikke fastlåst af de farver, som du i første omgang forelsker dig i på samme måde, som hvis du for eksempel investerede i en blå sofa.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *