Det store udvalg af fælge til din bil

Det store udvalg af fælge til din bil

Fælge har ikke kun praktisk betydning i forhold til at beskytte dine dæk og hjul mod påkørsel af kantsten. De spiller en stor rolle for mange bilejer, som ønsker at gennemføre looket af en bil med den perfekte finish.

Du finder mange modeller på markedet af stålfælge, som henvender sig til forskellige behov samt forskellige årstider.

Herunder kan du blive klogere på, hvordan du bliver i stand til at vælge de bedste reservedele til din bil, så du kan køre optimalt, sikkert og stilrent.

Fordelene ved at vælge stålfælge

Markedet for reservedelsproduktet udgøres af hhv. alu- og stålfælge. Langt de fleste bilejere vælger stål udgaven til deres bil. Først og fremmest er stål et langt billigere valg sammenholdt med udgaverne i aluminium. Derudover er monteringen af ståludgaverne meget mere simpel og enkel at foretage.

Den store fordel ved stål er materialets modstandsdygtighed og slidstyrke. Dette har stor betydning for dig som bilejer i Danmark. Det omskiftelige vejr med stor risiko for flere måneders slud og sne medfører stor forekomst af salt på de danske veje. Salt er ødelæggende overfor aluminium men ikke overfor stål. Dette gør dig mere fleksibelt kørende, da du ikke skal til at skifte fælge som følge af udsving i vejrforholdene. Stål kræver desuden minimalt vedligehold.

Foruden de økonomiske og praktiske fordele får du også mulighed for at vælge imellem et stort udvalg af stålfælge til din bil.

Det er nemt for dig at bestille dine produkter, hvor du hurtigt og enkelt kan danne dig et overblik over de mange relevante produktmuligheder på nettet.

Her bliver søgningen foretaget specifikt i forhold til din bils mærke og model. På nettet kan du lave en nummerpladesøgning, som giver dig det totale overblik over de mange produktmuligheder. Det er en hjælp for dig at have kendskab til de begreber, som gør dig i stand til at udvælge de helt rette reservedele, som matcher din bil.

Sådan finder du de rette udgaver af stålfælge

Der er 3 væsentlige faktorer og begreber, som du skal have styr på, når du skal købe stålfælge.

Dette drejer sig om:

  • Centerhul

Diameteren på centerhullet skal matche med din bils hjulnavnler.

  • ET mål (som kendt som indpresningsmål)

På markedet finder du mange forskellige produktudgaver, som varierer i ET mål. Målet angiver, hvor langt inde eller ude reservedelene vil sidde på din bil.

I denne forbindelse skal du være opmærksom på, at fælge ikke må nå udover din bils skærmkanter. Derudover er det lagt fast ved lov, at ET målene ikke må ændres mere end maksimalt 10mm.

  • Krydsmål

Krydsmålet angiver diametermålet igennem hjulboltene på fælgene

Før du monterer dine reservedele, anbefales det, at du får din bil afbalanceret. På den måde sikre du dig, at du får den mest optimale komfort under kørsel.

Når du kender til disse 3 afgørende begreber og kender målene på dem, kan du gå på opdagelse i det store udvalg af stålfælge, som kan gøre dig sikkert og elegant kørende i lang tid frem.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *