Hvad er en drift- og vedligeholdelsesplan?

Vedligeholdelsesplan papir

Du har måske hørt ordet før; vedligeholdelsesplan. Men enten har du aldrig rigtig lært hvad det er eller også har du bare aldrig forstået det. Uanset hvad er du kommet til det rette sted.

Her får du en hurtigt introduktion til, hvad det er en drift og vedligeholdelsesplan egentlig er for noget og hvorfor det er, at du måske godt kunne få brug for sådan en.

Hvad er det?

Drift og vedligeholdelsesplan. Det må have noget med at varetage og vedligeholde at gøre, ikke? Men vedligeholdelse og varetagelse af hvad?

Med en drift og vedligeholdelsesplan så handler det egentlig om, at du ringer til nogle professionelle og får dem til at komme ud og kigge på din bygning. Bygninger har det jo lidt med at falde fra hinanden over noget stykke tid og hvis du har en bygning, der ikke er blevet jævnligt renoveret og holdt ved lige, så kan det godt være at det lige har brug for en ordentlig omgang.

Når du bestiller en drift og vedligeholdelsesplan, så får du altså et lille hold professionelle til at komme ud og kigge din bolig igennem fra tops til bunds. Tagbeklædninger, hovedtrapper, afløb, elinstallationer, vand-installationer, ventilation, elevator, altaner, bagtrapper… Der er ikke den ting som de ikke kigger igennem!

På grund af de ting som de professionelle ser hos boligen, så laver de en detaljeret plan over, hvad det er der skal skiftes ud, hvad der kan renoveres og hvordan det skal gøres. Meget ofte så tilbyder de også at gøre renoveringen selv eller også har de nogle gode kontakter, hvor du kan få det ordnet nemt og billigt.

Hvornår skal tingene fikses?

En rigtig dejlig ting, som medgår i drift og vedligeholdelsesplan, er tidspunktet på hvornår tingene egentlig bør renoveres. Meget sjældent er det jo alle tingene der skal skiftes ud eller fikses på én gang. Men på baggrund af det de professionelle ser, når de er ude ved bygningen, så kan de afmåle den slitage der er sket på de forskellige elementer af bygningen. På baggrund deraf har de så mulighed for at give et nogenlunde svar på, hvor lang levetid tingene har igen.

Det vil selvfølgelig aldrig nogensinde blive helt præcist, men det kan give dig en god forestilling om, hvor nedslidt din bygning er. Samtidig giver det dig et indblik i, hvornår i den nærmeste fremtid, at du skal forberede dig på en større renovering af for eksempel taget.

Har du brug for en?

Nu hvor du er blevet lidt klogere på hvad en drift og vedligeholdelsesplan egentlig er for noget, så skal du jo bare finde ud af, om det egentlig er noget du skal have lavet.

Hvis du ejer en bygning, så skal du nok ud og have fat i sådan en. Hvis det især er en bygning der ikke er splinterny, men har nogle få år på bagen, så giver det meget god mening at få nogle professionelle ud og kigge på den.

Det er altid rart at have en plan for, hvornår tingene skal renoveres. Hvorom alting er, så er det bare rart at have en ide om, hvornår de helt store renoveringer kommer i din fremtid, så du kan sørge for at have penge lagt til side til den tid.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *