Sådan vedligeholder du dit spisebord

Dit spisebord bliver med sikkerhed brugt til enormt mange ting i dit hjem. Det kan blandt andet blive brugt til festlige højtider med mad og alkohol, hyggestunder med venner og familie og hyggelige hverdagssituationer. Grundet disse mange forskellige situationer, kan dit spisebord hurtigt blive slidt og grimt med tiden. Vil du vide hvordan du bedst vedligeholder dit spisebord, alt efter hvilken model du har, og i hvilket materiale? Så læs med her hvor du får en guide til hvordan.

Fælles for alle spiseborde

Uanset hvilket spisebord du har, og hvilket materiale det er lavet af, er der forskellige ting du altid kan gøre for at vedligeholde dit spisebord og holde det pænt og rent. En af de ting du kan gøre, er for eksempel at huske at tørre op, når du har spildt. Dette lyder umiddelbart meget let og simpelt, men for personer, der har en travl hverdag, kan det være svært at huske og holde styr på. Derudover kan du lægge varmebrikker under fade, pander og gryder så varmen fra disse ikke skader dit spisebord.

Spisebord med laminat

Ejer du et spisebord lavet af materialet laminat, kan du vedligeholde dit spisebord ved blot at bruge en klud med en smule varmt vand – potentielt med en smule opvaskemiddel eller anden form for mild sæbe, der ikke skader overflader. Er der større pletter, der ikke kan komme af med en våd klud, kan du forsøge dig med pletfjerningsmiddel. Det eneste du skal undgå, når det kommer til rengøring og vedligeholdelse af et laminat spisebord, er slibemidler og stærk sæbe, da dette kan ridse bordet Laminatmaterialet er noget af det letteste at rengøre!

Spisebord af træ

Skal du rengøre og vedligeholde et spisebord af træ, skal du være forsigtig og passe meget på. Selvom man måske skulle tro det omvendte, så er spiseborde af træ enormt sarte og skrøbelige, og kan ikke tåle særligt meget. Det er derfor også vigtigt, at du passer på med at få pletter og andet snavs på det, som kan være svært at fjerne. Skal du rengøre og vedligeholde et spisebord af træ, uanset hvilken sort, skal du bruge en blød klud og en smule vand. Det er vigtigt, at du undgår sæbe og andet, der ikke er beregnet til træ, da dette kan efterlade pletter og vandmærker. Skal du give dit spisebord af træ en smule ekstra kærlighed, kan du eventuelt bruge det smarte bordpladeolie.

Selvom spiseborde af træ er meget sarte og svære at vedligeholde, er de enormt smukke og med sikkerhed det værd! Du vil ikke fortryde at investere i et spisebord af træ til dit hjem.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *