Sådan minimerer du affald og optimerer hygiejnen

En tur på offentlige toiletter er ikke altid en dans på roser. For vi mennesker har forskellige rutiner og hygiejnekriterier. Derfor kan et offentligt toilet meget hurtigt enten ligne en hærget krigszone eller dufte af den rolige regnskov. En måde at optimere og effektivisere hygiejnen og samtidig minimere mængden af papirs affald – også det, der ikke rammer skraldespanden – er ved brugen af en håndtørre.

Tør dine hænder uden besvær

Vi kender alle følelsen af at række ud efter papirautomaten efter en håndvask, for blot at trække hånden skuffet tilbage, når vi opdager, at automaten er tom. Med en håndtørre står du dog aldrig med det problem. For her blæser den lune luft ud på dine hænder, helt uden besvær, og tørrer dem blidt og hurtigt. Alt du skal gøre er at vende hænderne lidt. Ikke nok med det, så slipper du også for risikoen ved at rende rundt med små papirfnullere på fingrene, fordi papiret fra automaten har sat sig fast.

Tænk ikke på at ramme ved siden af

Gulvet på et offentligt toilet er ofte en blanding af mudrede skoaftryk, sæberester og fejlslagne forsøg på at ramme det brugte papir fra papirautomaten ned i skraldespanden. Med en håndtørre på væggen, kan du hurtigt eliminere én af de tre ingredienser. For når du blot lader den varme luft tørre din hænder, så slipper du for selv at skulle ramme plet, inden du går.

Et stilrent toilet, der tænker på affaldsmængden

Holderen til papirautomaten pynter ikke så meget på væggen, når små papirslapper flagrer mod tapetet. Tværtimod vil en simpel og elegant håndtørre gøre det offentlige toilet til et mere stilfuldt rum. Og uden papirautomater hængende langs væggene, minimeres mængden af papiraffald også gevaldigt. Det er især godt for miljøet og er et nemt skridt at tage, i retningen af mere bæredygtighed i hverdagen, uanset, hvorhenne man befærder dig.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *