Vælg den rigtige belysning i din bolig

1 år siden |  0 comments

Der er ingen tvivl om at den rigtige belysning kan være altafgørende for, hvor funktionel og behagelig ens bolig er at opholde sig i. Vi har derfor lavet en hurtig gennemgang af forskellige muligheder og råd, når du skal til at indrette og vælge belysning til dit hjem, samt en hurtig gennemgang af ideer til udvælgelse af forskelligt lampedesign.

Hovedregel inden for belysning i hjemmet:


Oftest anvender vi mest lyskilder med nedafrettet lys i både soveværelset, stuen og køkkenet. Dette kan dog godt lede til at vores rum virker mørkere eller mindre end det egentlig er og et godt råd er derfor, som hovedregel, at vælge forskellige typer af lys i vores rum, så lyset bliver ordentlig fordelt og hele rummet bliver oplyst ordentligt.

Typer af lys:


Spredt lys:

Ideal til general oplysning af rummet og mest anvendt og funktionsdygtig ved lamper monteret med lampeskærm i klart- eller sandblæst glas.

Koncentreret lys:

Bruges ved lamper monteret med en smal eller aflukket skærm og kan bruges både ved skrivebordet eller til oplysning af forskellige objekter, som pyntegenstande eller billeder.

Opadrettet lys:

Bruges normalt ved forskellige væglamper, som mest anvendes som ekstra belysning til rummet eller som en del af indretning.

Nedadrettet lys:

Bruges normalt ved forskellige gulvlamper eller lamper til væggen, som både kan anvendes som lys til bl.a. læsning eller som general hyggebelysning.

Lampe design:


Der er her mange muligheder indenfor lampedesign, og vi har derfor valgt at fremhæve lampetyper, som har deres rødder inden for design fra forskellige kulturer.

Dansk:

Vi kan ikke komme udenom dansk og nordisk inspireret design, da dette er utroligt moderne og populært både i norden, men også mere internationalt. Her kan nævnes de flotte Bloomingville lamper, som er et dansk eget firma, som virkelig er vokset eksponentiel og er utroligt populære både i Danmark og internationalt, for deres nordiske inspireret design.

Japansk:

Hvad de fleste ikke umiddelbart er klar over er, at Japan også er utroligt kendt for og producerer virkelig flotte designlamper. Her kan især nævnes virksomheden Mayuhana, som har specialiseret sig i håndlavede lamper i unikt design, godt lys og slidstærke materialer.

Spansk:

Spansk inspirerede lamper er designet i et mere bløde former og et blødt lys. Her kan specielt nævnes det moderne og populære mærke Estiluz. Estilyz som er etableret tilbage i 1969 er stadig utroligt populære og har formået at holde deres design moderne og er en af de førende inden for funktionalitet og kvalitet.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvor mange penge bruger du virkelig som ryger?

  • By GVB.dk
  • Date : 1 år siden

Vi ved alle at det er dyrt at ryge og dine hårdtjente penge kan bruges på mange andre mere fornuftige og ikke mindst mindre sundhedsskadelige aktiviteter, men hvor meget bruger en ryger virkelig årligt? Det er selvfølgelig meget forskelligt, hvor meg...

Dette skal du have i dit hjem i 2018

  • By GVB.dk
  • Date : 1 år siden

Vi lever i en verden, hvor der hele tiden sker noget nyt på markedet herhjemme. Der kommer nye produkter, nyt elektronik osv. Denne omskiftelighed gør at vi som forbruger konstant føler at der er nye produkter som vi bliver nødt til at eje. Hvis du h...