Lider du mon af kronisk migræne?

Har du tilbagevendende, voldsomme anfald af hovedpine? Oplever du synsforstyrrelser, kvalme og lys- og lydfølsomhed på tilbagevendende basis, når du får ondt i hovedet? Så kan det meget vel være kronisk migræne, du lider af. For hvis man oplever en kraftig hovedpine, som oftest fulgt af førnævnte symptomer, mere end femten dage om måneden, vil det blive klassificeret som kronisk migræne. Det er en ganske udbredt sygdom i Danmark, og særligt mange unge kvinder udvikler det i puberteten i forbindelse med deres cyklus. Det kan være utrolig hæmmende, når man bliver ramt af et voldsomt migrænanfald, især da det kan vare fra alt i mellem et par timer til flere dage. Migræne betyder også så kraftig en hovedpine, at man hverken kan studere eller arbejde – ej heller deltage i særlig megen social interaktion overhovedet. Man vil have brug for et mørkt og stille sted at hvile sig, mens anfaldet står på, så det ikke forværres yderligere.

Forebyggende behandling mod kronisk migræne

Hvis man lider af migræne, kan det derfor også stærkt anbefales at søge professionel lægelig hjælp. For eksempel hos en smerteklinik, der er specialiseret i migrænebehandling. Her vil man først og fremmest blive mødt til en grundig konsultation, hvor migrænen og dens symptomer vil blive diagnosticeret. Det er meget vigtigt at få den helt rette diagnose, det vil sige, at kunne klarlægge den individuelles migræne form. Alle mennesker er jo forskellige, og derfor kommer migræne heller ikke til at føles ens for alle. Behandlingsplanen vil så blive tilrettelagt efter den enkeltes behov, så man forhåbentlig både hurtigt og effektiv vil kunne opnå en effekt og en smertelindring, der er vedvarende. Det er altså forskelligt fra klient til klient, hvordan man griber behandlingen an, men som regel vil det først og fremmest involvere en form for medicinering. Der findes en lang række forskellige former for smertestillende medicin samt forebyggende medicin – hvad man først og fremmest skal forsøge sig med, bliver naturligvis fastslået som en del af den indledende planlægning af behandlingen.

Botox kan hjælpe mod kronisk migræne

Der findes forskellige former for forebyggende præparater, når det kommer til migrænebehandling, og botox er faktisk én af dem. Man forbinder nok umiddelbart botox-indsprøjtninger med skønhedsbranchen – men ikke desto mindre kan det altså også bruges i denne smertelindrende sammenhæng. Når man sprøjter botox ind ved anstrengte muskler, får stoffet dem til at slappe af, simpelthen fordi botox går ind og afslapper selve muskelnerverne. Botox bliver da også hyppigt brugt til at lindre muskelspasmer eller konstante muskelsammentrækninger. Ved spændingshovedpine og kraftig migræne kan botox altså også gå ind og lindre på denne måde. Det er ganske enkelt at få foretaget et sådant indgreb, komplikationer er meget sjældne, og ved kronisk migræne har det i særdeleshed vist sig at være en effektiv behandlingsform. Man kan simpelthen forebygge en lang række slemme migræneanfald, og det er bestemt ønskværdigt for alle, der kender til den hæmmende og voldsomme ”tur”, når man bliver ramt af – endnu – en omgang migræne.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *