Cykling: Din foretrukne motionsform

Cykel - GVB billede

1 år siden |  0 comments  |  Viden om Sundhed

Vi er netop gået ind i efteråret. Dette betyder at færre og færre begynder at tage cyklen til og fra på arbejde. Generelt er trenden således, at antal cykler er faldende på cykelstierne fra efteråret og frem til efter vinterperioden. Det er blot som om at undskyldningerne hænger lidt mere løst, og dét at bruge vejret som begrundelse for, at man vælger at tage bilen frem for cyklen gør sig gældende i høj grad – LIGE NU.

MEN – cykling er noget af den bedste motion man overhovedet kan forestille sig, og så er det noget for ALLE. Læs med hvorfor du ikke skal stoppe med at cykle i efteråret.  


Cykling har masser af fordele


Cykling er ekstremt sundt og er godt for flere forskellige ting – herunder energiniveauet, overskud, humør, selvtillid og sexliv. Endvidere giver det også en bedre kondition, der sikrer dig at holde dig mere fokuseret gennem en lang arbejdsdag.

Man bør ikke give op på sin cykel, bare fordi klimaet ændrer sig, eller morgenerne bliver mørkere. Har man det rette udstyr- herunder cykeltøj er der intet som i princippet kan holde én tilbage – heller ikke vind og vejr.

Fordelen ved at cykle, er at de fleste kan være med. Ja, stort set ALLE faktisk.

Sammenlignet med andre motionsformer, såsom løb som er langt sværere at komme i gang med. Først og fremmest er løbemotion mere belastende for kroppen, hvis man enten lider af overvægt, eller sarte led. Det er især knæ og læn som er hårdt udsat ved løb, og har man ikke den rette kondition, eller løbestil bør man faktisk så vidt muligt foretrække at bruge cyklen som sin primære motionsform.

Ydermere er det også meget effektivt at cykle:

Blot ved 10 minutters moderat tempo har man forbrændt cirka 100 kcal. Dette er faktisk samme antal kalorier man kan forvente at forbrænde, hvis man vælger at løbe en tur i moderat tempo i samme antal minutter… Så hvad foretrækker du?

Vidste du..? 


Der er faktisk også en økonomisk gevinst at hente ved at cykle til og fra på arbejde. Har du mere end 12 kilometer til arbejde, er det muligt at få kørselsfradrag. Dette får du altså også, når du cykler… så hvorfor ikke bare hoppe op på jernhesten, for at spare brændstoffet og dermed putte pengene lige ned i lommen i stedet. Cykler du desuden i arbejdstiden, er det muligt for din arbejdsgiver at give dig 50 øre pr. kilometer i skattefri befordringsgodtgørelse. Bonusinformation du bør holde dig opdateret på.

Faktisk er der rigtig mange fordele ved at cykle, så herfra GVB sender vi de varmeste anbefalinger din vej, således du fortsat vælger cyklen frem for bilen hele året rundt, og ikke blot i sommerperioden, fordi vejret er bedre.

Det handler om den rette påklædning, men også om at komme ind i en rytme, således det blot bliver en vane. Prøv det!

Tak fordi du læste med.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Drik Plenny shakes når du er på farten

  • By GVB.dk
  • Date : 1 år siden

Er man typen, der har et arbejde, hvor man rejser meget vil man opleve, at man sjældent har tid til at spise. Det er meget ofte forretningsfolk, der har sådan et liv og de er ofte sultne fordi de ikke får spist nok. I mange tilfælde kan man også ende...

Lider du mon af kronisk migræne?

  • By GVB.dk
  • Date : 2 år siden

Har du tilbagevendende, voldsomme anfald af hovedpine? Oplever du synsforstyrrelser, kvalme og lys- og lydfølsomhed på tilbagevendende basis, når du får ondt i hovedet? Så kan det meget vel være kronisk migræne, du lider af. For hvis man oplever en k...

Bliv sundere med den rette type motion

  • By GVB.dk
  • Date : 8 måneder siden

Det at leve sundt er noget, som de fleste bestræber sig efter. Dog er det nødvendigvis ikke let, når man konstant bliver mødt af forskellige fristelser, og derudover kan have problemer med at finde tiden til at dyrke den ret...