Det er blevet moderne at bo i træhuse

Moderne træhuse

De fleste forestiller sig måske et gammeldags, svensk træhus med den røde facade og en masse sprossede vinduer, når de hører om træhuse. Men sådan behøver det ikke at være. Det er nemlig blevet ret populært at bo i træhuse i dag. Og det skyldes nok, at de har opdateret det klassiske design til noget mere moderne.

Enkelte facader med store vinduer

Et moderne træhus bliver selvfølgelig lavet ud af træ ligesom alle andre træhuse, men designet eller stilen er blevet forenklet for at gøre det mere moderne. Det vil sige, at alt den unødvendige pynt, som man typisk kan finde på et klassisk træhus, er fjernet.

Det giver derimod mere plads til flere vinduer. Og det giver mere plads til langt større vinduer, end hvad de svenske træhuse har. Nogle vælger ligefrem at tilføje vinduer i fuld højde, hvor de går fra gulvet hele vejen op til loftet. Det giver en god mulighed for at lukke en masse lys og luft ind i huset.

Med naturligt lys og masser af frisk luft får du automatisk også skabt et sundt indeklima, hvor alle kan være uden problemer. Det er helt klart en positiv ting ved moderne træhuse.

Du kan helt selv designe dit træhus

Hvis du gerne vil gøre dine drømme til virkelighed, har du endelig en mulighed for at gøre det. Du behøver ikke at købe et tilfældigt træhus, der allerede er på salg. Hvis du har et design eller måske en bestemt idé i hovedet, så kan du sagtens få gjort det hele til virkelighed.

Du kan finde diverse plantegninger på internettet, som du kan få noget inspiration fra, men langt de fleste moderne træhuse er faktisk blevet skræddersyet af selve kunden. Det er faktisk super praktisk, hvis du har en stram økonomi.

Det betyder også, at du selv kan vælge, om du vil følge den klassiske stil eller den mere moderne. Det kan sagtens være, at du godt kan lide den røde facade med alle de små detaljer. Du kan prøve at planlægge et såkaldt byggemøde, hvor du kan få lov til at fortælle om dine idéer. Så kan du tage den derfra.

Det giver et dejlig sundt indeklima

En anden ting der gør moderne træhuse så populære er deres gode egenskaber. Det er langt billigere at få bygget et træhus frem for et almindeligt hus. Det udleder på samme tid også langt mindre Co2. Du vil også spare penge om vinteren, eftersom det går meget hurtigere at opvarme et hus, der er lavet af kun træ.

Derudover kan man bare ikke komme udenom, at træhuse er selve definitionen af varme stunder, hvor hele familien kan være med. Og det behøver ikke at være et sted, hvor man kun befinder sig om sommeren eller weekenderne. Der er rigtig mange, der vælger at flytte ind for at bruge det som et helårshus.

Det er nok også for det bedste at bruge træhuset hele året rundt, hvis du startede dine byggedrømme ud med en stram økonomi.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *